Tehnologije

Vrhunska zaštita drva temeljena na molekularnom vezivanju

Prednosti molekularnog vezanja

Rubio® Monocoat je referenca za visokokvalitetnu i ekološki prihvatljivu zaštitu drva. Visoko razvijena tehnologija molekularnog vezivanja na kojoj se temelji funkcionalnost Rubio® Monocoat ulja čini Rubio® Monocoat ulja ne samo održivom alternativom, već i iznimno ekonomičnom i jednostavnom alternativom.

Ulje Rubio Monocoat veže se s gornjim mikrometrima površine drva u roku od nekoliko sekundi stvarajući molekularnu vezu s celuloznim vlaknima drva (bez stvaranja filma, bez zasićenja). Ova jedinstvena tehnologija već godinama razlikuje Rubio Monocoat od ostalih proizvoda za zaštitu drva. Naša tehnologija ima sljedeće prednosti:

 • Samo sloj boje
 • Nema vidljivih prijelaza
 • Održiva zaštita
 • Jedinstvene boje
 • 0% VOC
 • Sve vrste drva
 • Jednostavna njega

Rubio Monocoat u usporedbi s drugim tehnologijama

Boja

Lak stvara film na površini drva koji se s vremenom  može oljuštiti. Osim toga,  potrebno je nekoliko slojeva boje prilikom bojanja. Površina mora biti brušena između svakog sloja. To znači  više posla, veću potrošnjuoduzima više vremena. Za razliku od površine tretirane Rubio Monocoat uljima, drvo više nije prirodno. Možda najvažniji aspekt: ​​pogreške se ne mogu ispraviti. Ako se tijekom bojanja ipak dogodi pogreška, potrebno je izbrusiti cijeli sloj boje i početi ispočetka.

Tradicionalni voskovi i ulja

Tradicionalni voskovi i ulja prodiru duboko u drvo. Budući da drvo mora biti zasićeno proizvodom, ovdje je također potrebno nekoliko slojeva. Osim toga, unutar prvih jednog do dva mjeseca nakon primjene, npr. B. prevrnuta čaša za vino može uzrokovati mrlje koje se više ne mogu ukloniti. I ovdje je teško ispraviti greške. Prilikom nanošenja različitih slojeva mogu se pojaviti i vidljivi korijeni

Rubio monocoat ulje

Zbog jedinstvene molekularne veze potrebno je nanijeti samo jedan sloj i nema vidljivih prijelaza. Drvo je jednostavno za održavanje, a njegov  prirodan izgled i dojam zadržavaju se u svakoj od naših  brojnih jedinstvenih bojaKapi i mrlje ne mogu prodrijeti u drvo, već ostaju na površini i stoga ih je lako ukloniti. Šlag na torti je koliko se ulja lako koriste. Možete lako raditi na svom drvenom projektu nekoliko dana, jer se neće  stvoriti korijenje. Proizvodi se također temelje na lanenom ulju i stoga su  vrlo ekološki prihvatljivi

Inovativna krema s voskom kao ultimativna zaštita drva za vanjsku upotrebu

Najnoviji proizvod Rubio Monocoata nije ulje, već inovativna krema s voskom. Rubio WoodCream je prikladan za korištenje na okomitom vanjskom drvu i može  se nanositi u jednom sloju ili – za neprozirniji učinak – po izboru u dva sloja. Krema ima intenzivan njegujući učinak na drvo. Istovremeno, drvena površina ostaje otvorena za difuziju i očuvana je njena prirodna struktura. To znači da drvo može disati i također je vodoodbojno. Osim toga, Rubio WoodCream osigurava učinak samočišćenja: kapljice vode klize s drva, odnoseći sa sobom čestice prljavštine s površine. Jedinstvena kremasta tekstura također čini proizvod vrlo jednostavnim za korištenje. Nema rizika od vidljivih prijelaza ili kapanja kistova.

Inovacija za industriju

LED sušenje i nanošenje u jednom sloju

Rubio Monocoat također razvija inovativne tehnologije za industrijske primjene. Krenuli smo pronaći posebnu tehnologiju koja bi trenutno mogla očvrsnuti naše ulje. Zato smo razvili Rubio Monocoat LED Oil, ulje s tvrdim voskom za završnu obradu drvenih podova i namještaja koje se može trenutno sušiti pomoću LED tehnologije. Ovo se ulje također temelji na principu molekularnog vezivanja i stoga se može nanijeti u samo jednom sloju. Osim toga, LED tehnologija donosi i druge  prednosti:

 • Ekološki prihvatljiv
  • Bez žive
  • Bez neugodnog mirisa
  • Bez emisije ozona
  • Nije potreban sustav ekstrakcije
 • Štedne lampe
 • Štedi vrijeme
  • Moguć trenutni utovar drva
  • Moguće trenutno pakiranje drva

Jedinstveni sustav ulja za usporavanje plamena

Zaštita od požara je ključni faktor za javne zgrade, hotele i restorane. Proizvod Rubio Monocoat FR Oil System jedinstven je u tom smislu: to je prvi uljni sustav otporan na plamen s Bfl-s1 certifikatom na hrastovom drvu. Sustav se primjenjuje u dvije faze: prethodna obrada s RMC FR primerom koji usporava plamen i završna obrada s Rubio Monocoat FR Oil 2C. Proizvod je dostupan u svim standardnim bojama ulja za unutarnje drvo i ima dvije glavne prednosti:

 • Istraživanja su pokazala da soli mogu značajno smanjiti učinkovitost proizvoda koji usporavaju plamen. Za razliku od većine sustava za usporavanje plamena, Rubio Monocoat FR Oil System  ne sadrži soli i stoga je posebno učinkovit.
 • Osim toga, pri razvoju Rubio Monocoat FR Oil System, cilj je bio  održati stvaranje dima što je moguće nižim . Statistike pokazuju da su šanse za preživljavanje u požaru znatno smanjene, posebice dimom. Razvoj dima našeg sustava ocijenjen je kategorijom s1, tj. H. sustav je također sigurniji u tom pogledu.

Prati nas