EcoConscious

Održivost

Rubio je ekološki osviješten

U svijetu se sve više pozornosti posvećuje tome koji čimbenici utječu na okoliš i kako. Potrošači sve više pridaju vrijednost održivim materijalima. Sukladno tome, sve više proizvođača reklamira svoje proizvode kao “prijateljske za okoliš”. Uz povećanu ekološku svijest, potrošači aktivno traže proizvode kojima mogu doista vjerovati.

Ali što su zapravo održivi materijali?

Održivost se ne mjeri samo utjecajem materijala proizvoda na okoliš. Održivost proizvoda također uključuje korištenje prirodnih, obnovljivih sirovina, ispravan proizvodni processigurnost potrošača i njihovog okoliša ili dug životni vijek.

Kako Rubio Monocoat ulaže u održivost?

Upravo zato što je održivost tako složena, Rubio Monocoat joj je predan u svim područjima. Usmjerenost na održivo poslovanje ogleda se u odabiru sirovina, stalnom poboljšanju proizvodnih procesasvijesti o utjecaju naših proizvoda na potrošače i okoliš te poštivanju svih zakonskih propisa o zbrinjavanju otpada, onečišćenju okoliša i energiji. Opskrba . Rubio Monocoat je referentni brend kada je u pitanju visokokvalitetna i ekološki prihvatljiva zaštita drva. Iz tog razloga želimo našim kupcima otvoreno i razumljivo objasniti koliko su naši proizvodi zapravo ekološki prihvatljivi – od održive sirovine do ambalaže koja se može reciklirati. A da to nisu samo prazna obećanja govore brojne oznake i certifikati koje su našim proizvodima dodijelile razne neovisne, međunarodne institucije.

Pridružite nam se na kratkom putovanju kroz naš ekološki osvješten EcoConscious koncept!

     Na samom su početku sjemenke lana kao održiva osnova naših ulja.

 

Tehnologija molekularnog vezivanja osigurava iznimno nisku potrošnju po m². Stoga se ne moramo oslanjati na masovnu proizvodnju u proizvodnji.

 

  To nam također omogućuje smanjenje broja paketa poslanih po projektu.

 

  U konačnici, to također osigurava manji teretni promet i stoga manje emisije CO².

 

Naše ulje također sadrži 0% VOC (Volatile Organic Compounds – štetne tvari koje se oslobađaju pri nanošenju proizvoda). To ulje čini iznimno sigurnim za upotrebu i za okoliš.

Zaključak našeg ekološki osviještenog koncepta je višekratna ambalaža.

Rubio je ekološki osviješten

Naš fokus na održivu i ekološki prihvatljivu tvrtku ogleda se ne samo u našem konceptu EcoConscious, već iu mnogim certifikatima i oznakama koje su brojni neovisni, međunarodni instituti dodijelili našim proizvodima.

 • Velik dio naših proizvoda sadrži 0% VOC i stoga su vrlo ekološki prihvatljivi. Ovo su neki od naših ključnih proizvoda bez VOC:
 • Naš uspješan proizvod Rubio Monocoat Oil Plus 2C također je nagrađen brojnim certifikatima. Dokazano je da je prikladan za korištenje na drvenim igračkama ili drvenim površinama koje dolaze u dodir s hranom. Konkretno, Oil Plus 2C je dobio sljedeće certifikate:
  • LCA
  • B-EPD
  • Eurofins Indoor Air Comfort Gold
  • Sigurnost igračaka – standard za igračke EN 71-3
  • Sukladnost u kontaktu s hranom
 • Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector također se može koristiti na drvenim igračkama. Osim toga, proizvod također ima sljedeće ISO certifikate:
  • ISO 9001:2008 – Certifikat upravljanja kvalitetom za istraživanje i proizvodnju. Ovaj certifikat dokazuje da ulažemo u kvalitetnu proizvodnju i konstantno optimiziramo naše radne procese.
  • ISO EN 14001:2009 – Certifikat o upravljanju okolišem. To znači da integriramo održivu i ekološki prihvatljivu logistiku u naš postojeći sustav upravljanja kvalitetom.

0% VOC

Što je VOC?

“Volatile Organic Compounds” je skupni naziv za kemijske komponente ulja koje isparavaju kada se nanose. “Organski” se odnosi na kemijski sastav komponenti, a “hlapljiv” znači da one isparavaju dok se ulje suši.

Zašto su VOC opasni?

Kada koristite proizvode koji sadrže VOC, ispuštaju se pare koje mogu biti štetne i za ljude i za okoliš. Redovito ili pretjerano izlaganje ovim parama može uzrokovati alergijske reakcije, poteškoće s disanjem i probleme s očima. Napadaju ozonski omotač i povećavaju učinak staklenika. Stoga ne čudi da je zakonodavac ovdje vidio potrebu za djelovanjem.

Naša misija: 0% VOC!

Već pri razvoju prvog Rubio Monocoat ulja – tri godine prije stupanja na snagu prve VOC uredbe  – postavili smo ambiciozne ciljeve isključivanja štetnih isparenja pri korištenju naših proizvoda. Stoga se nismo zadovoljili s “niskim sadržajem VOC-a”, nego smo odlučno ciljali na sastav s 0% VOC-a . Od samog početka, naši standardi za emisije naših proizvoda bili su stroži od zakonskih zahtjeva.

Kako postižemo ovaj cilj?

Iako su opasna svojstva VOC-a dobro poznata, još uvijek ih koriste mnogi proizvođači. Ti proizvođači tada pokušavaju smanjiti korištene količine na minimum, ali ih ne zabranjuju u potpunosti iz svojih proizvoda. Jedan od razloga za to je taj što HOS-evi uvelike pridonose obradivosti tradicionalnih proizvoda za površinsku obradu. Funkcionalnost Rubio Monocoat ulja, s druge strane, temelji se na principu molekularnog vezanja. To znači da možemo u potpunosti izbjeći opasne tvari bez kompromisa u pogledu kvalitete naših proizvoda.  

Prati nas